Reiki behandeling

Ontdek en ervaar de kracht van helende energie

Gun je lichaam en geest rust & energie

In deze moeilijke tijd hebben veel mensen het zwaar. Lichamelijke en geestelijke klachten zoals stress, zorgen, angsten,  oververmoeidheid,  depressie en burn-out nemen toe.

Reiki geeft je energieniveau een boost,  versterkt je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand. Klachten verdwijnen of verminderen.

Benieuwd naar wat Reiki precies is? Lees hier meer

Hoe ziet een complete Reiki behandeling eruit?

In de praktijk staan de rustgevende en zuiverende zoutlampen voor je aan, de wierook brandt en er is mooie ontspannende muziek. Kom je voor de eerste keer dan beginnen we met een intakegesprek. Vervolgens ga je op de behandeltafel liggen, je houdt je comfortabele kleding aan. Allereerst reinig ik je aura, vervolgens worden beide handen opgelegd. Ik maak gebruik van de Reiki handposities voor het hele lichaam. Het kan zijn dat er op bepaalde plaatsen extra energie nodig is, bijvoorbeeld bij een pijnlijke plek of bij blokkades. De energie stroomt door de handen vanzelf naar de plek waar dit nodig is en hierdoor wordt een natuurlijk helingsproces in gang gezet. 

Tijdens de behandeling kun je kleuren of lichtflitsen waarnemen, warmte voelen of juist kou. Ook kun je tintelingen ervaren. Misschien moet je diep zuchten, huilen of val je juist in slaap. Dit is voor iedereen anders. De energie stroomt door je hele lijf, wat zorgt voor een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens de sessie wordt er in principe niet gesproken. Je batterij wordt weer helemaal opgeladen. Na deze diepe ontspanning laat ik je rustig bijkomen en drinken we een glas water en bespreken we kort hoe je de behandeling hebt ervaren. 

Als extraatje worden de wenkbrauwen, oren, handen en voeten gemasseerd. Dit staat los van de Reiki, maar wordt als zeer prettig ervaren. Mocht je dit niet willen, dan kun je dit uiteraard aangeven.

Een Reiki behandeling is geen vervanging voor een medische of psychologische diagnose en behandeling. Bij psychische of lichamelijke klachten raad ik aan een erkend arts te raadplegen. Wel kan Reiki een ondersteunende rol bieden bij reguliere geneeskunde.

Veel gestelde vragen en nuttige tips

Bij welke klachten kan Reiki helpen?

In principe helpt Reiki bij alle lichamelijke klachten. Fysieke en emotionele klachten staan vaak in relatie tot elkaar. Verder verkort Reiki de tijd die je nodig hebt om te herstellen na een operatie. Hieronder volgt slechts een aantal voorbeelden, waarbij klachten verdwijnen of verminderen: stress, overspannenheid, burn-out, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, rugpijn, nek- en schouderklachten, oorpijn, buikpijn, misselijkheid, adhd, depressiviteit, rouwverwerking, concentratieproblemen. Een behandeling is geen vervanging voor een arts, maar biedt wel ondersteuning naast reguliere behandelingen. 

Voor wie is Reiki geschikt?

Reiki is niet aan leeftijd gebonden. Het is dus geschikt voor jong en oud en zeker voor jonge kinderen. Die reageren sneller op de Reiki energie die door hun lichaam stroomt. Reiki werkt even goed bij ouderen en zelfs bij dementerenden. Ouderen vinden het nog bijzonder prettig om te worden aangeraakt. In de laatste fase van het leven biedt Reiki een enorme rust en een stukje acceptatie. Reiki is geen wondermiddel! Het geneest dus zeker niet alles. Het verzacht wél de symptomen van de meeste aandoeningen en versnelt het genezingsproces aanzienlijk. Je hoeft niet in Reiki te geloven, Reiki werkt toch wel, net zoals die schaafwond die uiteindelijk vanzelf geneest. 

Hoe vaak is een Reiki behandeling nodig?

Dit is zeer persoonlijk. Sommigen komen puur om te ontspannen en de batterij weer op te laden, een soort van dagje naar de sauna. Anderen willen graag aan zichzelf werken en komen eens in de 2-4 weken. Bij emotionele en fysieke klachten heb je meestal meerdere behandelingen nodig. Je moet het zien als een bezoek aan de fysiotherapeut of psycholoog. Hier zijn de klachten ook niet na één behandeling (compleet) verdwenen. Meerdere sessies zijn noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen. We spreken een behandelplan af en bouwen de frequentie in overleg af.

Nuttige tips
  • Trek comfortabele kleding en warme, schone sokken aan
  • Laat je sieraden thuis
  • Zet je telefoon uit, het is nu tijd voor een moment voor JEZELF
  • Drink na afloop voldoende water, zodat afvalstoffen kunnen worden afgevoerd
  • Nuttig even geen alcohol

Boek een Reiki behandeling of Kristalbed sessie

Duo Reiki behandeling

Stel je eens voor .... 4 handen op je lichaam! 
Annemarie & René zijn op elkaar afgestemd en werken tijdens deze sessie samen, dit geeft een enorme energy boost. Een weldaad voor lichaam en geest.
 

👉 BEN JIJ TOE AAN ME-TIME?

Wij nodigen je graag uit in onze praktijk in Willemstad (NB) om te komen ervaren en heerlijk te genieten onder begeleiding van bijzondere muziek.
€ 99

Ben je niet in staat om naar de praktijk te komen? Geen probleem! Neem contact met mij op om samen naar de mogelijkheden te kijken voor een behandeling bij je thuis.

Hoe anderen de Reiki behandeling hebben ervaren

 

Ben je benieuwd naar meer meningen? Lees dan de Facebook beoordelingen van Reiki & Stones.

Deze Reiki behandeling is echt een aanrader. Ben er al verschillende keren geweest met klachten en vooral om er tot rust te komen als ik veel stress heb. Bij mij werkt het uitstekend. Ook kun je er terecht voor mooie edelstenen die je kunnen helpen bij je klachten. Heb er zelf twee en heb er zelf baat bij. Ben Reiki & Stones dankbaar voor de goede hulp die mij tot nu toe is geboden.

Jordi Oostdijk