Wat is Reiki?

Reiki is een alternatieve geneeswijze. Het is een energetische heelmethode d.m.v. handoplegging, die het zelfgenezend vermogen stimuleert. Iedereen heeft het vermogen zichzelf in balans te brengen en te genezen. Je herkent het vast wel, je hebt teveel gegeten, je buik doet pijn en je legt je handen op je buik. Je hebt hoofdpijn en legt je handen op je hoofd.  Als je bijvoorbeeld een schaafwond hebt op je arm, geneest dat vanzelf. Door Reiki te geven aan dit wondje wordt het zelfgenezend proces geactiveerd en versterkt. De schaafwond zal sneller genezen. 

Het toepassen van handoplegging als alternatieve geneeswijze gaat ver terug in de tijd. In oude tijden was deze methode van genezen heel gewoon en elke stam of groep had zijn eigen priester, priesteres, medicijnman of sjamaan, die zich met deze geneeswijze bezighield, dit waren destijds ook de eerste artsen. Jezus Christus deed ook al aan handoplegging. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat uit onze handen een natuurlijke levensenergie stroomt die pijn vermindert of zelfs helemaal oplost. Reiki wordt in de hele wereld beoefend en zelfs in ziekenhuizen toegepast.

HON SHA ZE SHO NEN / De "Brug", afstandshelingssymbool overbrugt afstand, tijd en ruimte

SEI HE KI / De "Vlinder", harmoniesymbool voor mentale en emotionele healing

CHO KU REI / De "Lichtknop", het krachtsymbool verbindt ons met de energie

Het Japanse woord Reiki staat voor “universele levensenergie”, Rei betekent “universeel”  en Ki “energie”. Dr. Mikao Usui, is de grondlegger van de Reikimethode.

Alles wat leeft: mensen, planten en dieren hebben energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich overal om ons heen. Reiki is de energie die we allemaal in ons lichaam hebben en die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Die energie loopt door de meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Reiki is pijnloos en een liefdevolle, zachte vorm van  heling.

Bij mensen, waarbij de energiekanalen geopend zijn, stroomt de energie uit de handen. Wie reiki geeft, is doorgeefluik van energie. Wat je doorgeeft is dus universele levensenergie. Je geeft dus niet je eigen energie weg en wordt hier dus ook niet moe van. Sterker nog, het heeft ook voor de behandelaar een helend effect.

Er is een wisselwerking tussen lichaam, gevoel, denken en energie.  De Reiki energie werkt op alle niveaus door. Lichamelijke klachten hebben vaak een geestelijke, emotionele of spirituele oorzaak. Angsten, onverwerkte gebeurtenissen of weggestopte emoties vormen energetische blokkades in het lichaam. Reiki zorgt ervoor dat de energie weer makkelijk(er) door het lichaam stroomt, deze gaat naar die plekken waar het lichaam de energie het hardste nodig heeft. Blokkades kunnen worden opgeheven. Reiki pakt de werkelijke oorzaak van klachten aan en bestrijdt dus niet alleen de symptomen.

Reiki vervangt geen arts, chirurg of specialist en het is ook niet zo dat je na één Reikibehandeling een totaal ander mens bent.

WANNEER JE JEZELF OPENSTELT VOOR REIKI, KIES JE ERVOOR OM EEN BIJZONDER GROEIPROCES IN GANG TE ZETTEN. DOOR JE ZELFBEWUSTZIJN TE VERGROTEN,  KOM JE TOT NIEUWE INZICHTEN EN LEER JE ONTDEKKEN WIE JIJ WERKELIJK BENT.  JE ZULT GAAN ERVAREN DAT JE LICHAMELIJKE EN GEESTELIJKE WELZIJN HIERDOOR POSITIEF WORDT BEVORDERD.


Je weet pas écht wat Reiki voor jou betekent en wat het met je doet als je er zelf bewust voor kiest en het gaat ervaren!

Er zijn 5 Reiki principes:

1.

Word niet boos

2.

Wees niet bezorgd

3.

Wees dankbaar

4.

Wees ijverig

5.

Wees vriendelijk

Oefening, die helpt om energie te voelen

  1. Wrijf je handen tegen elkaar.
  2. Houd je handen voor je lichaam met je handpalmen naar elkaar gericht.
  3. Sluit je ogen.
  4. Breng je handen langzaam dichter naar elkaar toe en vervolgens weer van elkaar af. 
       Als ze weer dichter bij elkaar komen en je de handen heen en weer beweegt, kun je dan verschillende sensaties voelen?

Welkom in de wereld van ENERGIE!!!